Какво се случи до този час?  Министрите на отбраната от страните

...
Какво се случи до този час? 
Министрите на отбраната от страните
Коментари Харесай

Влизаме в сезона на грипните вируси. Ще засилите ли имунитета с ваксина?

Какво се случи до този час? 

Министрите на защитата от страните членки на НАТО са на среща в Брюксел. В нея взе участие и служебният министър Димитър Стоянов. По информация " Ройтерс " и ДПА, Германия и 13 съдружници от НАТО, в това число България, са подписали декларация за желание за така наречен Европейска самодейност за въздушен щит, която планува страните да вземат участие в общо придобиване на системи за противовъздушна защита от вида " Ароу 3 " и " Пейтриът ". 

Общинският съвет на Пловдив одобри с голямо болшинство село Белащица да стане част от града под тепетата. В момента то се числи към община Родопи, само че жителите му са инициирали подписка за обособяване. По думите на юрист Снежана Стефанова, която съставлява ползите им, съвсем всички поданици на селото работят в Пловдив, само че заплащат налози в Родопи, без да получават нужните услуги и вложения. От община Родопи считат подписката за нелегитимна.

Сърбия е единствено на ръка разстояние от това да отбрани международната си купа във волейбола при дамите, съобщи " Корнер ". Невероятното показване на западните ни съседки продължи и против Съединени американски щати в полуфиналите, като американките, които са олимпийски шампионки, по този начин и не съумяха да спрат стремежа на " плавите ". Поредната сръбска победа стана факт след 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23). Това бе едвам пети изгубен гейм за Сърбия на Мондиал 2022. В общо единадесет мача. България в групите бе първият тим, съумял да вземе не един, а цели два гейма на настоящите шампионки, Полша стори същото в четвъртфиналите, а в този момент и американките съумяха, въпреки и единствено един. Във финала балканската нация ще играе против Италия или Бразилия, които ще мерят сили през днешния ден в другия полуфинал.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Шофьор на микробус в Перник ще бъде осъден поради това, че в тъъмната част от денонощието отказал да вози дете, което платило билета си със стотинки. Подробности за случая чуйте в Podcast новините. 

 

А какво ще кажете за това? 

Грипна вълна се чака в края на януари. Симптомите ще са хрема, няколко дни изнемощялост, болки в мускулите и ставите, висока температура. Коронавирус вълна не се чака, само че грипната зараза може да е по-тежка, тъй като има спад в имунитета на хората, сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев пред. При персоналните лекари на следващия ден ще бъдат доставени 190 хиляди броя четиривалентни противогрипни ваксини против вариантите " Виктория ", " Камбоджа " " Вашингтон " и " Пукет ". Препоръчително е да се имунизират хората над 65 години. Според експерти най-подходящият миг да се направи имунизация против грип са месеците октомври и ноември.

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР